Porträtt: Stefan
Tillbaka

Stefan
Namn:Fride, Axel, Stefan

Födelseår:1945

Familj:Gift sedan 1970 med Birgit f. Söderlund. Barn: Thomas (1976), Madeleine (1978) och Josef (1986).
Madeleine gifte sig 1999 med Christer Rösth. Barn: Hilma (2004) och Ebba (2005). Thomas gifte sig 2000 med Liza-Maria Bengtson. Barn: Adelina (2006).

Bostadsort:Sundsvall

Kontakt:Du når mig enklast via e-post

Yrke:Trä & metallslöjdslärare

Utbildning:Kramfors skola (årskurs 1-2), Prästmons skola (3-7), Sandö skola Träteknisk 1 år, Halmstad 2 år, Sandö 1 år, Skellefteå 1 år, Slöjdlärarseminariet Linköping 1 år.

Musikaliska förebilder:Jim Reeves, för hans innerliga röst och Sven-Ingvars (Sven-Erik Magnusson) för hans utstrålning och rytmiska sätt att sjunga.

Hobby: Att spela gitarr (spelar gärna på min Gibson original 1967). Jag gillar att jobba med musikinspelningar och skivutgivningar. Driver bolaget Clav med min äldsta son och tillbringar rätt mycket tid med en hyres-fastighet, som jag förvaltar. Några fordon ska också hinnas med, bland annat en veteranbuss (typ Hanomag). Jag är också mycket intresserad av hantverk och trädgårdssysslor. Jag har mina små projekt i sommarstugan. Tycker också om att umgås och träffa folk.

Favoritmat:Min stora favorit har sedan länge varit oxfilĂ© med potatisgratäng och bearnaisesås. Sedan händer det lite då och då att McDonalds McFeast slinker ner.

Läser helst:Böcker med verklighetsanknytning, s.k. "True Stories". En tidning som jag prenume-rerar på just nu är "Vi bilägare". Sedan händer det att jag läser "Expressen" förstås.

Personliga egenskaper:Morgonpigg, målmedveten, gillar att få saker gjorda, problemlösare, positiv. Men detta är ju egentligen någon annan än jag som ska få svara på.

Förebild:Jag ser upp till personer som genom sitt liv försöker göra världen bättre och två sådana konkreta exempel för mig är Levi Petrus och Martin Luther King.
Ett sätt för mig att göra världen bättre är att aktivt engagera mig i Kristdemokraterna Sundsvall, sitter i Miljönämnden i Sundsvalls Kommun.
Senast uppdaterad: 2008-05-12
Tillbaka
Tillbaka