Nyheter
Klicka på rubrik för att komma till nyhetstext. Upp-symbolen Upptar dig tillbaka hit.
Country & Gospelmöten i Husum april 2010
Norlins i Betel Njurunda april 2010
Filadelfia Undrom fick besök av Norlins mars 2010
Norlins hos Frälsningsarmén, Nacksta feb 2010
Njurunda kyrka fick besök av Norlins feb 2010
Festligt och trivsamt på Norlins releasefest okt 2009
Country- och gospelfestival i Jättendal aug 2009
Västmarksdagen på Attmars hembygdsgård juni 2009
Norlins tillsammans med Kjell Samuelson juni 2009
Norlins spelar in april 2009
Allsångskväll i Sundsvall september 2008
Cafekväll i Lucksta september 2008
Kusinträff i Ullånger juli 2008
Norlinbarnens kusinträff i Sundsvall mars 2008
Återbesök i Betania Östrand oktober 2007
Till minne av Sven Norlin 24 november 2005
Café Norlins nyårsafton 2004/2005
Sven Norlin 90 år december 2004
Kusinträff Bergmans augusti 2004
Kusinträff Norlins augusti 2002
Trivselkväll på Betania Östrand februari 2002
Norlins på Kenyamöten 2001
Norlins till Bergeforsen november 2001
Nystart för Norlins juni 2001
Härnösand fick besök av Norlins maj 2001
Country & Gospelmöten i HusumUpp
Husum fick lyssna till Norlins ännu en gång då de gästade Korskyrkan en helg i april. Lördagkvällen samlade mycket folk som fick höra sången och musiken. Margot och Sture Ögren inledde med några sköna country- och gospelsånger och sedan tog Norlins vid. I pausen minglade publiken och bjöds på lite fika och hade trevlig samvaro. Sedan följde en avdelning med sånger igen.
På söndag förmiddag var det åter en välbesökt samling med mycket sång och musik av Margot & Sture och Norlins. Församlingens föreståndare höll en kortare predikan. En av ungdomarna vittnade om att de varit ute och fått be för människor och flera hade blivit helade.
Se fler bilder
Norlins i Betel NjurundaUpp
Annandag Påsk deltog Norlins i en sångkväll med temat ´Påskens sånger´. I samlingen fanns även prästen Benny Runsten som höll en kortare predikan. Ett par sånger sjöngs också av Karin Olofsson och maken Ronny Olofsson. Ronny var även med och förstärkte Norlins med sina blåsinstrument; saxofon, klarinett och flöjt. En trevlig fikastund avslutade samlingen.
Filadelfia Undrom fick besök av NorlinsUpp
I slutet av mars 2010 fick Filadelfiakapellet i Undrom i Ångermanland besök av Norlins som sjöng och spelade. De bjöd på ett varierat program med sånger från sin tidigaste repertoar och även en hel del nyare sånger.
Det blev lite av en ”homecoming” då det var i barndomstrakterna man befann sig och flera gamla bekanta gav sig tillkänna. Planering gjordes även för en hemvändarträff i slutet av augusti då många vänner kommer att inbjudas.
Se fler bilder
Norlins hos Frälsningsarmén, NackstaUpp
På lördag den 20:e februari sjöng Norlins sånger från deras nya CD - Sköna människor. Mötet var välbesökt och inleddes av Anita Landell, som berättade om sina tidigare möten Norlins och hur hon träffat dem i olika sammanhang. Efter bön om välsignelse för alla som mött upp och för mötet överlämnade hon ord och ton till Norlins som sjöng sånger från deras senaste CD och berättade kort om sångerna. Några ytterligare sånger från Norlins övriga repertoar blev det också. Mötet avslutades med fika.
Hans-David, Elisabeth, Ingrid, Lars och Sam tillsammans med Benjamin, Olivia och Henrik sjöng sånger från nya CD-skivan
Se fler bilder
Njurunda kyrka fick besök av NorlinsUpp
På fastlagssöndagen eller ”Alla hjärtans dag” den 14 februari sjöng Norlins i en musikmässa med kärleken som tema. Prästen Monica Burström predikade om kärlekens inneboende kraft och detta budskap var även det centrala i sångerna. Norlins bjöd på en hel del sånger bland annat från sin nya CD-skiva ”Sköna människor”. På skivan medverkade bland andra Ronny Olofsson från Njurunda med saxofon, tvärflöjt och klarinett och han var med och förgyllde musiken med sina instrument. Publiken fick även delta i kommunion. Kantor Marie Ottosson spelade till psalmsången och efter mässan bjöds det på kaffe i församlingshemmet.
Festligt och trivsamt på Norlins releasefestUpp
På Café Piccolo i Sundsvall samlades man den 10 oktober för att fira att den nya CD-skivan är färdig. Norlins sjöng sångerna från den nya skivan och gästerna bjöds på frukt- och chipsbuffé samt tårta och kaffe. En kortfilm om gruppens historia visades och deltagarna fick även en tipsrad att lösa.
Hans-David, Elisabeth. Ingrid, Lars och Sam framförde sångerna från CD:n
Se fler bilder
Country- och gospelfestival i JättendalUpp
En dag mitten av augusti fylldes luften med countrymusik och gospeltoner när det hölls festival på Älvstagården i Jättendal. Även westernridning, linedance och andra aktiviteter för barn och vuxna fanns att delta i. Norlins hade ett par avdelningar med sång och musik och framförde bland annat sånger från den nya CD:n – Sköna människor. De yngre ”norlinarna” gjorde även ett antal sånger på egen hand, med en del eget material och några favoritsånger som de hade hämtat ur Norlins repertoar från förr.
Från vänster Henrik, Olivia, Sam, Lars, Ingrid, Elisabeth och Hans-David
Publiken fick under festivaldagen bland andra även lyssna till sånggruppen Chapter Two från Hudiksvall och gospelkören Spectra från Sundsvall.
Se fler bilder
Västmarksdagen på Attmars hembygdsgårdUpp
En strålande varm dag hade många kommit för att höra Norlins som framträdde på Västmarksdagen den 27 juni 2009. Marknadsstånd med bland annat hantverk och kolbullar fanns för besökarna denna dag. De fick också vara med på barnteater och dessutom lyssna till sång och musik av trubaduren David.
Sam, Lars, Elisabeth, Olivia, Ingrid och Hans-David
Se fler bilder
Norlins tillsammans med Kjell SamuelsonUpp
Tillsammans sjöng de många välkända sånger under en ”Minns du sången”-kväll och Norlins framförde även några egna sånger. Kvällen ingick i en serie möten som anordnats av Kristna alliansen i Matfors och hölls i mitten av juni på Rännögården i Matfors.
Kjell Samuelson, Ingrid, Sam (delvis skymd) Lars och Elisabeth
Se fler bilder
Norlins spelar inUpp
En helt ny skiva kommer att ges ut under våren, det blir en maxi-EP med sex sånger. Det har gått över 20 år sedan Norlins gav ut den senaste skivan som då gjordes i vinyl. De har tillbringat många timmar i sin egen studio för att på nytt spela in tillsammans. Det mesta av musiken står de själva för, med förstärkning av några av barnen: Mimmi, Daniel, Henrik, Olivia och Benjamin. Några lokala Sundsvalls-musiker har man också anlitat bl a Ronny Olofsson på saxofon, flöjt och klarinett samt Ola Forsberg, percussion. På en av låtarna spelar Rolf Pilotti flöjt.
I studion vid pianot. Fr v Ingrid, Lars, Sam, Elisabeth och Hans-David. Foto: Anki Haglund.
Norlins har samlat ihop ett antal sånger som de sjungit i flera år men inte gett ut på skiva tidigare. Det är titlar som ”Sköna människor” av Ingemar Olsson, ”Min Jesus lever” som i original heter ”Because he lives” och är skriven av Bill och Gloria Gaither. En annan Gaither-sång finns också med, nämligen ”Loving God loving each other” med svensk översättning av Elisabeth Norlin. I den sången med titeln ”Älskar Gud älskar varandra” är samtliga syskon och även de flesta av barnen, med och sjunger tillsammans. Den 2 november 2008 publicerades ett stort reportage i Sundsvalls Tidning där nyheten presenterades och gruppens historia och ”comeback” uppmärksammades.
Se fler bilder
Allsångskväll i SundsvallUpp
Den 28 september framträdde sånggruppen Norlins i Sundsvall på Allsångskväll i Pingstkyrkan. Det är hela 25 år sen Norlins medverkade i en sångkväll i Sundsvalls pingstförsamling. Fem av syskonen, nämligen Lars, Sam, Hans-David, Ingrid och Elisabeth förstärkta av några av de unga norlinarna: kusinerna Daniel, Henrik, Olivia och Benjamin spelade och sjöng ett antal sånger i den välbesökta samlingen.
Från vänster: Lars, Elisabeth, Hans-David, Ingrid och Sam.
Se fler bilder
Cafekväll i LuckstaUpp
Norlins medverkade med sång och musik vid cafékvällen den 21 september 2008 på Sion i Lucksta. Lokalen var fylld av förväntansfulla och glada människor som bjöds på toner och ord och gott fika. Ivar Bylund och hans medarbetare hade sin första cafékväll för höstsäsongen som blev en inspirerande upptakt med ett medryckande program. Norlins sjöng ett flertal sånger och tog även med publiken i allsång.
Delar av cafépubliken
Syskonen Hans-David, Ingrid, Elisabeth, Lars och Sam Norlin och bakom dem kusinerna Henrik, Daniel och Benjamin.
Kusinträff i UllångerUpp
Syskonen träffade i slutet av juli 2008 sina kusiner på deras pappas sida. Det var en solig och trivsam träff med prat om gamla minnen och gemensamma intressen som exempelvis musik och böcker.
Från vänster: Lennart Westman (Gunillas man), Ivan Nordlöf, Anders Norlin, Karl-Erik Norlin i samspråk med Sam Norlin.
Arne Norlin hade med sig sin nya bok ”1958 - När folkhemmet fick fotbolls-VM” som var helt nyutgiven. Efter en god middag på hotell Ullånger samlades man i Ivan och Ragnhild Nordlöfs stuga vid Storsjön i Herrskog och njöt av samvaron och den vackra omgivningen.
Se fler bilder
Norlinbarnens kusinträff i SundsvallUpp
Kusinerna träffades i Sundsvall i början av mars 2008. Några reste från Stockholm, Jönköping och Härnösand för att samlas en helg för att spela och sjunga och umgås. På söndagen medverkade man på förmiddags-mötet i Pingstkyrkan med medryckande sång och musik och fick stående ovationer. Efter mötet samlades kusinerna, tillsammans med föräldrar och resten av familjen, hemma hos Thomas och Liza-Maria Norlin för att avsluta träffen. Här upplevdes en fin stämning och man passade på att sjunga några välkända Norlins-sånger.
Här är nästan alla kusiner samlade. övre raden fr. v. Helene, Liselott, Henrik, Daniel, Benjamin, Mattias, Josef, Jenny, Mimmi, Caroline och Anna. Sittande fr. v. Mikael, Thomas, Julia, Madeleine och Lena
Se fler bilder
Återbesök i Betania ÖstrandUpp
Norlins var återigen på besök i Östrand, Timrå den 6 oktober 2007. Där bjöds publiken på sång och musik av syskongruppen som framförde en del helt nya sånger men även gamla välkända. Lennart och Jutta Andersson inbjöd till denna sångkväll och försåg de närvarande med gott kaffe och mackor.
Norlins sjunger och spelar i Betania Östrand, (fr v Lars, Hans-David, Elisabet, Sam och Ingrid)
Till minne av Sven NorlinUpp
Sven Axel Norlin, Stöde, har avlidit i en ålder av 90 år. Han var född i Kläpp, Skog där han växte upp med sina föräldrar och sex syskon. Redan vid unga år var sång och musik ett av hans stora intressen.
Vid 24 års ålder gifte sig Sven med Märta och bildade familj. Som nygifta bosatte de sig i Sollefteå. De fick tillsammas tio barn. Han genomgick en utbildning till byggmästare efter att ha startat sin yrkeskarriär som byggnadssnickare. Omkring åren 1950-1951 byggde Sven ett s k barn-rikehus i Jättesta, Kramfors, vilket sedan såldes och ett jordbruk för-värvades i Kärvsta, Torsåker i Ångermanland. Hans yrke som byggnadssnickare gjorde att det blev nödvändigt att flytta söderut för att få arbetstillfällen. Det blev till Laholm söder om Halmstad som flyttlasset gick. Efter några år flyttade familjen över till Danmark. Där fanns byggjobb, men sång och musik och evangelisation var fortfarande det stora intresset för honom och hans sjungande familj.

Läs mer
Café NorlinsUpp
På nyårsafton 2004-2005 startade en rad cafékvällar på Frälsnings-armén i Nacksta Sundsvall. Syftet med cafékvällarna är att nå ut och skapa tillfällen för gemenskap.
Unga generationen Norlins - Henrik, Benjamin, Daniel och Olivia sjunger och spelar
Sam och Elisabeth ger programförklaring
Världsevangelisten Billy Graham framhöll nyligen vikten av vårt utåt-riktade uppdrag. Han tog Jesusfolket från 70-talet som exempel på hur man gick ut till platser där folket fanns och delade med sig av sina upp-levelser. På liknande sätt anordnade Norlins tillsammans med KFUM cafékvällar under namnet "Gospelsamt" i Sundsvall 1972-1974. Dessa cafékvällar kommer att hållas en gång i månaden under våren 2005.
Se fler bilder
Sven Norlin 90 årUpp
På Knutsgården i Stöde firades Sven på 90-årsdagen. Barn, släkt och vänner uppvaktade med tal, sång och musik.
Jubilaren Sven Norlin
Sam, Hans-David, Ingrid, Stefan, Sven-Olof, Lars, pappa Sven och Elisabeth
Se fler bilder
Kusinträff BergmansUpp
Sommaren 2004 i augusti träffades kusiner med familjer i Mjällom på Mjälloms hotell. Tolv av arton kusiner samlades till trevlig samvaro under en helg i Nordingrå, som är den plats där Anny och Erik Bergman levde och fostrade sex barn: Johan, Fredrik, Märta, Rickard, Helfrid och Albert.
Ingrid Norlin, Sam Norlin, Lars Norlin, Hans-David Norlin, Christina Bergman, Marie-Annie Eriksson, Elisabeth Norlin, Stefan Norlin, Jan-Ola Norlin, Erling Bergman, Sven-Olof Norlin och Bengt-Erik Bergman.
Se fler bilder
Kusinträff NorlinsUpp
I början av augusti träffades kusiner med familjer, närmare 100 personer, hos en av kusinerna, Ivan Nordlöf, i Skog. Det var släkten Norlin som hade samlats och totalt var 18 av 21 kusiner närvarande (däribland de 8 syskonen i sånggruppen Norlins och Arne Norlin som är journalist och författare). Dagen blev solig och varm och en lyckad återsamling för alla, där många inte träffat varandra sedan barndomen.
Ingrid Norlin, Stefan Norlin, Hans-David Norlin, Anders Norlin, Majlis Nordlöf, Samuel Norlin, Birgitta Hägglund, Gunilla Vestman, Gunnel Kalén, Ivan Nordlöf, Karl-Erik Norlin, Thomas Norlin, Lars Norlin, Elisabeth Norlin, Arne Norlin, Sven-Olof Norlin, Karin Valjemot och Jan-Ola Norlin
Se fler bilder
Trivselkväll på Betania ÖstrandUpp
Den 24:e februari fick Betania östrand i Timrå besök av syskonen Norlins. Lennart Andersson som var initiativtagare till väckelsemötet berättade inledningsvis om sina resor till Ryssland. Mötet innehöll mycket sång och musik som gladde åhörarna. "Ni gav järnet ikväll." var en av kommentarerna vid den trevliga avslutningen då alla bjöds på kaffe och bröd.
Sång och musik i Betania Östrand.
Se fler bilder
Norlins på KenyamötenUpp
För att samla in pengar till ett barnhem i Kenya deltog Norlins tillsammans med Wivi-Anne Anunda i två möten. Mötena hölls i Elim, Kungsnäs och Filadelfia, Bergeforsen. Pengarna ska bl a användas till inköp av ett markområde för att bygga bostäder till barnen i Mobamba. De kommer direkt från gatan i Kisomo och har tagits om hand av Mission SOS som förestås av Samuel och Wivi-Anne. De upplevde behovet vara stort av ett barnhem och startade detta för ca 2 år sedan och idag har man ca 30 barn som får mat, bostad och kläder och får gå i skola.
Norlins till BergeforsenUpp
När Norlins besökte Filadelfia Bergeforsen på kvällen den 9 november, hade man ett kraftfullt väckelsemöte som vände sig till bygdens troende. I ett näst intill fullsatt kapell fick man lyssna till mycket sång och musik framförd med glädje och trosvisshet. Vid tillfället hade man också förstärkning av pianisten Christer öberg som tillsammans med Sam på fiol bl a spelade musikstycket "Brusa högre lilla å". Norlins är redan inbjudna att återkomma i Bergeforsen i början av 2002.
Nystart för NorlinsUpp
Norlins har under tre decennier framgångsrikt spridit glädje med sin sång och musik, mest intensivt i slutet av 60-talet, hela 70-talet och till mitten av 80-talet. Under ett antal år har man prioriterat familj och andra åtaganden och enbart i mindre skala gjort enstaka framträdanden. Nu har syskonen under en period förstärkta av några av den unga generationen norlinare, åter sett möjligheter att kunna resa mera och utvidga sångverksamheten i större omfattning.

Hans-David, Mimmi och Helene (Lars döttrar), Lars, Daniel (son till Lars), Samuel, Ingrid, Sven-Olof och Elisabeth.
"Vi ser sång och musik som en otrolig kraft och inspirationskälla. Vi vill vara med och upprätta sångens och musikens betydelse i de andliga sammanhang, den kristna församlingen, där vi är rotade och verkar i dag, så att vi kan nå ut till hela världen. Vi vill ge plats åt den funktion som Gud ursprungligen skapade musiken till för att tillfredsställa det behov av gemenskap och glädje som alla människor har. Vi ser oss som en del i den stora globala Jesus-församlingen där vi alla har tjänstegåvor t ex evangelister, lärare och apostlar som ska fungera i sången och musiken och använda den som verktyg. Vi vill också uppmuntra och stimulera andra sångare och musikanter att komma in i sina tjänster och tillsammans med oss sprida det glada budskapet om Jesus."

"Låt Kristi ord rikligen bo ibland er undervisa varandra i all vishet med psalmer, lovsånger och andliga visor och sjung med tacksägelse till Guds ära i era hjärtan". Kol 3:16
Härnösand fick besök av NorlinsUpp
På Kristi Himmelfärdsdag besökte Norlins pingstkyrkan i Härnösand för att ha en sångkväll med både nya och kända sånger. Använd länken "Läs mer" för att lyssna på smakprov från inspelningar som gjordes live i kyrkan den 21/5 2001.

Läs mer

Tillbaka